Announcement

#1 2012-06-29 20:11:58

RayGauthier
Member
Ontario Canada
2012-06-29
3

[resolved] Thumbnail images not being produced.

Hi,  I've read a lot of useful information on the issue, and thanks to flop25, plg, mistic100 (and http://piwigo.org/releases/2.4.0#multiple_size ) for help on other post.  These are marked solved and none of the solutions helped me so I'd like to start a new thread and look for alternate answers.

I have a new install of 2.4 that I loaded today.
I am running off a VPS with PHP5.3 and MySQL5.0

When I upload images through Piwig, the thumbnails don't appear.  I understang that they get cached 3 at a time but they never-ever show up.

Here is some troubleshooting I've done.


A) I've gone to Administration -> Batch Manager -> Selected an Image (sleep.jpg in this example) -> chosen an action -> Generated Multiple Sizes (square and thumbnail for this example) -_ applied action (and received a successful 2 images have been generated for this example)

B) Wait 30 minutes for cache to produce image in _data/i/upload/....

C) When I select the thumbnail Alt tag from FireBug, I get something like:
<img title="sleep (4 visits)" alt="sleep" data-src="i.php?/upload/2012/06/29/20120629120829-d82a2065-th.jpg" class="thumbnail" src="http://images.tactibrand.com/_data/i/upload/2012/06/29/20120629120829-d82a2065-th.jpg"> but the "alt" tag when I hover over the html in FireBug reads "failed to load the given URL"

D) Checked CHMOD on _data (777) and all sub-folders are (755)  that seems right.

E) I've cleared browser cache (i.e in I.E and in Firefox) but the thumbnails never appear.   I also checked the folder (in this case the resized image would have gone to _data/i/2012/06/29) but there are no images there.  (although the folders did get created)

Note: my first attempt was with a bulk upload of images and a bulk "generate multiple sizes" and that didn't work so I tried just with a single image upload and a single image thumbnail creation to the same effect.  I did clear the server cache (I think) through Tools -> Maintenance -> Purge Sessions before I tried the single image upload and thumbnail creation.

If anyone has advice on what I could try, I'd appreciate it.

Last edited by RayGauthier (2012-06-29 23:43:24)

Offline

 

#2 2012-06-29 20:55:24

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13182

Re: [resolved] Thumbnail images not being produced.

Hi RayGauthier,

Thank you for your detailed explanations.

Can you give the address of your Piwigo?

Do you know if PHP is in safe_mode?

Do you know if PHP is runned through suExec or suPHP?


Latest blog post (November 9th 2018) Why Flickr could not remain free for ever

Offline

 

#3 2012-06-29 21:29:13

RayGauthier
Member
Ontario Canada
2012-06-29
3

Re: [resolved] Thumbnail images not being produced.

Thanks for looking plg.

You can find my site at images.tactibrand.com - (if you pm me I'll gladly share piwigo admin credentials if you want to poke around there)


safe_mode is off
PHP handler is suphp and Apache suEXEC is on  (see screenshot)

It's a Linux box running Apache v3.13.1 if that matters. 

Thanks again,
Ray


Uploaded Images

Offline

 

#4 2012-06-29 22:00:45

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13182

Re: [resolved] Thumbnail images not being produced.

Private Message sent.


Latest blog post (November 9th 2018) Why Flickr could not remain free for ever

Offline

 

#5 2012-06-29 23:24:49

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13182

Re: [resolved] Thumbnail images not being produced.

OK, suPHP/suExec was not a good direction.

The problem was ImageMagick 6.2.8 which doesn't support the sampling-factor, as described on [Forum, post 131408 by Peter Keegan in topic 19680] 2.4 thumbnails do not display

I have fixed your admin/include/image.class.php. We will provide a general fix for Piwigo 2.4.1


Latest blog post (November 9th 2018) Why Flickr could not remain free for ever

Offline

 

#6 2012-06-29 23:40:02

RayGauthier
Member
Ontario Canada
2012-06-29
3

Re: [resolved] Thumbnail images not being produced.

Exceptional.  Thanks so much plg.   Sorry for missing the solution on post [131408]

All the best.  I truly do love this software!

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2019 · Contact