Announcement

#1 2017-07-07 19:31:11

Kemono
Member
2017-07-07
3

[resolved] Thumbnails not generating for PNGs w/ImageMagick

Hi peoples,

I have a Piwigo site I setup on my private server and having issues after switching to ImageMagick. While all JPGs generate without issue, PNGs specifically won't generate. When going to the i.php link for a thumbnail, I get the following error: [External ImageMagick] Corrupt image array ( )

I can click download and see the full image but none of the sizes are generating. I have full root access and can try anything that is suggested.

Local Editor: https://pastebin.com/b7skpbL6
Piwigo 2.9.1
Operating system: Linux (Ubuntu 16.04.2 LTS)
PHP: 7.1.4 (Show info) [2017-07-07 17:28:15]
MySQL: 5.5.56-MariaDB [2017-07-07 19:28:15]
Graphics Library: External ImageMagick 6.9.1-6

Offline

 

#2 2017-07-09 00:49:02

Kemono
Member
2017-07-07
3

Re: [resolved] Thumbnails not generating for PNGs w/ImageMagick

Updated to Graphics Library: External ImageMagick 7.0.6-0... same issue.

Offline

 

#3 2017-07-09 01:19:24

Kemono
Member
2017-07-07
3

Re: [resolved] Thumbnails not generating for PNGs w/ImageMagick

Okay it's fixed! Apparently PNG ImageMagick libraries aren't included by default for some versions of ImageMagick

This is how I fixed it
1. Remove ImageMagick
2. apt-get install libpng-dev zlib1g-dev
3. apt-get install imagemagick libmagick-dev

Done! All PNGs show now. I didn't even have to regenerate sizes.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2019 · Contact