Piwigo.org

You are not logged in. (Register / Login)

Announcement

#1 2017-09-08 04:37:17

gnurob
Member
Registered: 2016-10-29
Posts: 12

Answer to Facebook Link Preview Not Working

Tags: [facebook]

Hello,

You've probably noticed that posting links on Facebook often fails to load a preview image, and worse, you probably gave up and posted images directly to Facebook; loosing the link back to your finely curated gallery.

There is a solution (and should really be added to Bootstrap, etc.)!

Steps:
1. Go to https://developers.facebook.com/tools/debug/ and load the same URL.
2. Go to Facebook and re-post the link.
3. Enjoy a beer.

There are plugins for Drupal, WordPress, etc., that actually automate this process. It seems important enough to me that it should be a stand alone extension on the image properties page, and the same functionality built-in to the components of the web site that use it, like @philb 's excellent Bootstrap.

Piwigo version: 2.9
PHP version: 5.6.25

Offline

 

#2 2017-09-12 10:49:42

eliz82
Member
Location: Romania
Registered: 2016-04-27
Posts: 161
Website

Re: Answer to Facebook Link Preview Not Working

Maybe they need to access debug tool to create a "preview image" only for URL's that do not specify an open graph meta ( http://ogp.me/ ) og:image in the head of the page? You should test that.

Last edited by eliz82 (2017-09-12 10:50:03)

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2017 · Contact