Piwigo.org

You are not logged in. (Register / Login)

Announcement

#1 2017-10-10 16:02:44

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Albums all set to Private but assigned users cant see them

Hello/Hi/Greetings,


My albums are all set to private and I have made a PowerUser group that has to sign in to see all the images.
But as of yesterday when a power user is signed in all the albums are hidden and cant be accessed.

What happened and how can I get this back to its normal function?



Piwigo version: latest
PHP version: latest
MySQL version:
Piwigo URL: http://imagebank.schylling.net/

Offline

 

#2 2017-10-10 20:30:55

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

I have added some screen shots for review. Also all of my albums are unlocked. So I am not sure what is happening here. Its almost like all the permission are just wide open.


Uploaded Images

Last edited by DerrickG72 (2017-10-10 20:32:47)

Offline

 

#3 2017-10-10 20:40:07

ddtddt
Piwigo Team
Location: Quetigny - France
Registered: 2007-07-27
Posts: 6678

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

Hi :-)

Can you check if the gallery isn't lock


You love Piwigo so don't hesitate to participate, learn more on the "Contribute to Piwigo" page. If you don't have much time for contribution, you can also help the project with a donation.

Offline

 

#4 2017-10-10 20:57:06

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

How do I do that?

Offline

 

#5 2017-10-10 21:47:29

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

The gallery is not locked!

Offline

 

#6 2017-10-10 22:08:18

ddtddt
Piwigo Team
Location: Quetigny - France
Registered: 2007-07-27
Posts: 6678

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

And this album?


You love Piwigo so don't hesitate to participate, learn more on the "Contribute to Piwigo" page. If you don't have much time for contribution, you can also help the project with a donation.

Offline

 

#7 2017-10-10 22:30:13

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

All albumsare unlocked!

Offline

 

#8 2017-10-11 06:30:04

ddtddt
Piwigo Team
Location: Quetigny - France
Registered: 2007-07-27
Posts: 6678

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

Hi :-)

Can you make a screenshot of this album's management page


You love Piwigo so don't hesitate to participate, learn more on the "Contribute to Piwigo" page. If you don't have much time for contribution, you can also help the project with a donation.

Offline

 

#9 2017-10-11 18:17:52

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

I have added 2 images for your review


Uploaded Images

Offline

 

#10 2017-10-11 22:31:43

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

I have gone over everything on my site and everything seems to be in order. Its just that private albums dont stay private. Its like the entire permissions and user permissions just dont work. I dont get it!

Offline

 

#11 2017-10-11 22:45:11

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

I just found out that if I go to Albums/Manage/Album Name and go to manage album photos and choose Action "Who can see these photos" all of them are listed as Everybody. And when I change it to "Admins, Family, Friends it goes back to making that album private.

How can I do this globally? And why is everything set to be viewed by EVERYONE when I have all albums listed as private?

Offline

 

#12 2017-10-12 14:17:45

flop25
Piwigo Team
Registered: 2006-07-06
Posts: 6588
Website

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

you messages are very confusing
you said first that even logged a Power user can't see the picture then you are saying "Its just that private albums don't stay private"
the level of privacy is per picture and completely independent of the albums permissions ; I am certain that you have set of level of privacy higher than the level of privacy of the users so they had the right to see the albums but couldn't see any picture in them
Don't hesitate to check the Take A Tour plugin


To get a better help : Politeness like Hello-A link-Your past actions precisely described
Check my extensions : more than 30 available
who I am and what I do : http://fr.gravatar.com/flop25
My gallery : an illustration of how to integrate Piwigo in your website

Offline

 

#13 2017-10-12 16:09:21

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

Ok, let me recap this.

All of my albums are set to private with Permission granted for groups set to Power User.
I have added a screen shot of this below.

Since all of my albums are private, they should not be view able by a guest. But if you go to my page:
http://imagebank.schylling.net

You can see that all my albums are displayed and cant be accessed. Its as if the privacy function no longer works.


Uploaded Images

Offline

 

#14 2017-10-12 16:15:07

flop25
Piwigo Team
Registered: 2006-07-06
Posts: 6588
Website

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

" all my albums are displayed and cant be accessed" you mean "can" right?

Does the Guest user belong to a group?


To get a better help : Politeness like Hello-A link-Your past actions precisely described
Check my extensions : more than 30 available
who I am and what I do : http://fr.gravatar.com/flop25
My gallery : an illustration of how to integrate Piwigo in your website

Offline

 

#15 2017-10-12 16:21:00

DerrickG72
Member
Registered: 2014-07-14
Posts: 51

Re: Albums all set to Private but assigned users cant see them

For some reason my guest account was granted Power User permissions. Now that I changed that all is working fine now!

Thanks!!!!

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2017 · Contact