Announcement

#1 2018-05-09 15:43:54

JA12
Member
2018-05-09
4

Installation failing

Hello/Hi/Greetings,

Every time I try to install PIWIGO I get "Cannot connect to server" and the following errors:
------------------------------------
Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1045): Access denied for user 'piwigo'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\piwigo\include\dblayer\functions_mysqli.inc.php on line 67
------------------------------------

Warning: mysqli::set_charset(): Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\piwigo\include\dblayer\functions_mysqli.inc.php on line 103

I've created two users on the server and both have access to the "piwigo" database.

This is all on localhost, so in theory there should not be any problems with "connection".

Piwigo version: 2.9.3
PHP version: 7
MySQL version: 5.0.12
Piwigo URL: http://localhost/piwigo/

Offline

 

#2 2018-05-09 15:44:58

JA12
Member
2018-05-09
4

Re: Installation failing

x


Uploaded Images

Offline

 

#3 2018-05-09 22:04:14

executive
Member
2017-08-16
474

Re: Installation failing

What is your exact PHP version?

Offline

 

#4 2018-05-09 22:47:23

JA12
Member
2018-05-09
4

Re: Installation failing

XAMPP:
PHP 7.2.4
Windows 8.1

Offline

 

#5 2018-05-09 22:58:32

executive
Member
2017-08-16
474

Re: Installation failing

There are some hiccups with 7.2

Can you try switching to PHP 5 or 7.1, at least for the installation portion?

Offline

 

#6 2018-05-10 10:07:08

Zentalquabula
Member
2014-05-10
91

Re: Installation failing

Piwigo works fine with PHP 7.2, this is a MySQL problem.

Download MySQLWorkbench and examine the users you created. Do they have sufficient privileges? Is the password correct? Do you indeeed associate them with localhost?

Offline

 

#7 2018-05-11 09:27:53

flop25
Piwigo Team
2006-07-06
6900

Re: Installation failing

Zentalquabula wrote:

Piwigo works fine with PHP 7.2, this is a MySQL problem.

Download MySQLWorkbench and examine the users you created. Do they have sufficient privileges? Is the password correct? Do you indeeed associate them with localhost?

+1
that's it since it says "Access denied for user "


To get a better help : Politeness like Hello-A link-Your past actions precisely described
Check my extensions : more than 30 available
who I am and what I do : http://fr.gravatar.com/flop25
My gallery : an illustration of how to integrate Piwigo in your website

Offline

 

#8 2018-05-11 12:01:11

JA12
Member
2018-05-09
4

Re: Installation failing

I downgraded to 7.1.6 and I'm still getting the error:

Warning: mysqli::__construct(): (HY000/1045): Access denied for user 'jane'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\piwigo\include\dblayer\functions_mysqli.inc.php on line 67

Warning: mysqli::set_charset(): Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\piwigo\include\dblayer\functions_mysqli.inc.php on line 103

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2019 · Contact