Announcement

#1 2019-10-10 14:47:52

jemostrom
Member
2015-04-29
16

Time out when uploading

Hi,

First, thanks for version 2.10, it's really nice. The new default theme is a real improvement. I'm also happy to say that I'm now able to login to my site (previously I had some problems due to how my provider had configured/setup the load balancing of their servers).

Unfortunately I have one problem, I'm able to do everything (as far as I can say) except upload photos, or more correctly ... browsers and iOS app thinks that the upload timed out but the image is there. What happens is that

1. I try to upload a photo (browser or iOS) and upload starts
2. The progress bar completes but it seem to be waiting for some acknowledgement that the upload was successful
3. On iOS I get a timeout error after a while, in a browser it seem to upload forever (there is a button that says "cancel" visible).
4. In both cases, the photo has been uploaded and is visible in the destination album.

If I try to upload a batch of images only the first one is uploaded. File size doesn't seem to matter.

To me it looks like a "upload completed" message from the server never reaches the client.

Any idea what the reason could be and how to fix it?

Piwigo version: 2.10
PHP version: 7.3.0 b3
MySQL version: ??
Piwigo URL: https://rsrc.mostrom.eu/album/

Offline

 

#2 2019-10-10 16:00:35

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13275

Re: Time out when uploading

Hi jemostrom,

1) got to your administration upload form
2) open the developer console (in Firefox, I simply right click anywhere and select the "inspect element" action).
3) in the console, open the "Network" tab
4) start the upload
5) in the console/Network you will see some lines for each call to pwg.images.upload, click on any line
6) in the right pane, open tab "Response" and tell us what Piwigo replies to upload

Here is what I have.

https://piwigo.org/forum/showimage.php?pid=174534&filename=Screen+Shot+2019-10-10+at+15.56.47.png


Uploaded Images

Offline

 

#3 2019-10-10 19:24:02

jemostrom
Member
2015-04-29
16

Re: Time out when uploading

The answer was

Code:

<html><body><h1>504 Gateway Time-out</h1>
The server didn't respond in time.
</body></html>

Offline

 

#4 2019-10-17 08:27:01

glomme
Member
Huntsville
2017-05-03
11

Re: Time out when uploading

I have the same problem like it seems.
Response see screenshot.
When I go to console I see this here:

Code:

SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data jquery.min.js:5:15998
    parseJSON jQuery
    FileUploaded https://gallery.glomme.us/admin.php?page=photos_add:480
    bind https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:108
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    r https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    trigger https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    onload https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:108
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    r https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    r https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:94
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    r https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    trigger https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    send https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:94
TypeError: uploadCategory is null admin.php:517:1
    UploadComplete https://gallery.glomme.us/admin.php?page=photos_add:517
    bind https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:108
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    i https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    r https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    dispatchEvent https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    trigger https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:93
    g https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:108
    M https://gallery.glomme.us/_data/combined/18yi5bd.js:108

I'm not sure that this might be helpful.


Found the problem: The plugin "Exiftool GPS" cause this problem.
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /homepages/.../piwigo/plugins/exiftool_gps/main.inc.php on line 23
After deactivating the plugin everything worked as it should.
Maybe that helps also other people with the same problem.


Uploaded Images

Last edited by glomme (2019-10-17 22:06:28)

Offline

 

#5 2019-10-17 12:01:41

zeltus
Member
2019-10-17
4

Re: Time out when uploading

I have a "me too" on this as well. The upload appear to work, then the screen changes to (well, see the attached screenshot) and it thereafter appears to hang forever.

Piwigo seems to think something got uploaded, I can delete the entry.

This is a first attempt at using Piwigo in place of Flickr in place of Lychee - I've also looked at jAlbum but it costs as much as Flickr, so no real point.

Are there any logfiles or summat I can look at?

Cheers

Bill


Uploaded Images

Last edited by zeltus (2019-10-17 12:07:28)

Offline

 

#6 2019-10-18 13:25:06

zeltus
Member
2019-10-17
4

Re: Time out when uploading

Hm, I am beginning to have some success at uploading photos. Having looked at the FTP/synchronization instructions, I renamed any folders/files that contained spaces, after which, uploads started successfully.

Although the system still seemed to hang, the photos were uploaded successfully.

Still some issues that are niggling me, but this was a major one for me and I'm glad it seems to be solved.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2019 · Contact