Announcement

#1 2013-02-09 05:30:47

quixote
Member
2008-05-10
95

[resolved] admin page photo batch manager global mode not working

When I select specific photos for an action, for instance to delete or to associate to a virtual album, it says "No photo selected, no action possible." If I hit "Refresh Photo Set" then it realizes photos have been selected, But the "Action" section isn't working. All sorts of choices appear, but no way to make them take effect. I attached a screenshot.

Any ideas?

(I should add, I'm using version 2.4.6, on a FreeBSD server, with php and mysql up to date. I have the default admin theme, as far as I know.)

Last edited by quixote (2013-02-09 05:36:25)

Offline

 

#2 2013-02-09 10:50:41

mistic100
Former Piwigo Team
Lyon (FR)
2008-09-27
3277

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

you must activate Javascript on your web browser to use Piwigo administration

If it's already the case, make sure you don't use Internet Explorer in compatibility mode

Offline

 

#3 2013-02-09 18:20:33

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Allowing all scripts doesn't seem to change anything. I do run NoScript, but I have scripts-allowed for the admin page. I set it to allow all scripts globally, but it's still the same. I haven't tried disabling NoScript entirely, but, surely, that shouldn't be necessary?

I use Firefox 16.

I also just tried the "select whole page" and "select whole set" options near the top of the page. They also do nothing. It's very odd. It's almost as if javascript isn't working right on that page, regardless of what my settings are.

One other thing: my "Caddie" for some reason has over 5000 photos in it. I can't figure out how to empty it. Maybe I'm running into some kind of memory limits that affect the Batch Manager?? I was trying to work on a recent photos batch, not the caddie, but maybe it's causing a problem.

Last edited by quixote (2013-02-09 18:29:57)

Offline

 

#4 2013-02-09 18:27:23

mistic100
Former Piwigo Team
Lyon (FR)
2008-09-27
3277

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

if you activate the dev console (Ctrl+Maj+K) is there any errors ?

Offline

 

#5 2013-02-09 18:35:39

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Yes, there are!  Lots of warnings, which probably don't matter (?), but the TypeError at the end has a red X next to it.

Code:

[09:26:51.638] Expected color but found '#0cccc'.  Error in parsing value for 'color'.  Declaration dropped. @ http://molvray.com/photos/_data/combined/1nacv7v.css:4
[09:26:51.639] Expected declaration but found '/'.  Skipped to next declaration. @ http://molvray.com/photos/_data/combined/1nacv7v.css:10
[09:26:53.047] Expected ':' but found 'false'.  Declaration dropped. @ http://molvray.com/photos/admin.php?page=batch_manager
[09:26:53.078] Use of attributes' specified attribute is deprecated. It always returns true. @ http://molvray.com/photos/_data/combined/1yrrndp.js:3
[09:26:53.114] TypeError: $("img.thumbnail").tipTip is not a function @ http://molvray.com/photos/admin.php?page=batch_manager:1674
--
[09:27:14.973] false @ http://molvray.com/photos/admin.php?page=batch_manager:1490

Offline

 

#6 2013-02-09 18:41:05

mistic100
Former Piwigo Team
Lyon (FR)
2008-09-27
3277

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

weird

could you overwrite all Piwigo files from the archive ?

Offline

 

#7 2013-02-10 00:10:14

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Um, what do you mean? Do a new install of piwigo?

Offline

 

#8 2013-02-10 00:18:12

mistic100
Former Piwigo Team
Lyon (FR)
2008-09-27
3277

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

no, just download the full archive of Piwigo and transfert all files again, no need to reinstall

Offline

 

#9 2013-02-10 00:55:58

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

I'm still not sure what you mean. I better ask for a step-by-step:

1) download the piwigo 2.4.6 zip file,

2) unpack, and

3) copy over all the files to my photo site.

Is that what you mean? Am I missing steps? (I'm confused because to me that's "reinstalling" :D. How would a reinstall differ?)

Offline

 

#10 2013-02-10 01:56:12

pewe
Member
2012-03-16
439

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

When you 'overwrite' the files all data/photos will still exist in directories and the database and visiting the site will show all previous photos etc.

A 're-install' requires the removal of all database tables and config files photos etc so visiting the site will generate a new installation process to create the database tables etc again, and photos will need re-uploading.

Does that make sense??

Offline

 

#11 2013-02-10 04:36:40

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Ah. Right. I see. I'll try the archive-overwrite thingy as soon as I have a few minutes and hope for the best.

Offline

 

#12 2013-02-21 05:12:14

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Well, not-so-good news. I tried the overwrite with newly downloaded and extracted archive, but the problem is still there.

To be exact, I overwrote only the "admin" directory and all its subdirs. I was hoping that would include everything relevant to admin functions.  (My connection has been slow lately.)

First I upgraded my site to 2.4.7, then I downloaded 2.4.7, extracted, and copied "admin" over.

However, as I say, I still have the problem. How about my earlier theory that the system is choked because the caddie has THOUSANDS (5500) of photos in it. (The default is to add all new photos to the caddie, which I hadn't realized. I had some trouble upgrading from 1.7.x or 1.9.x to 2.4.6 and had to re-sync all my photos. So the caddie is holding everything!) You're supposed to empty it by using the Batch Manager . . .  but that's exactly my problem:  Batch Manager isn't working!

Is there an actual file I can delete? Or anything I can do by altering a script or using command line?

Or does someone have another suggestion?

Offline

 

#13 2013-02-21 11:17:43

mistic100
Former Piwigo Team
Lyon (FR)
2008-09-27
3277

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

the main javascript error is because TipTip is not present, and this jQuery plugin is not located in "admin" but in "themes", so if you don't overwrite it too the problem can't be solved..... (please overwrite all files, no matter how your connection is low, there might be other errors)

Otherwise I'm sure this is not a problem with the caddie size, but if you really want to empty it : truncate the table piwigo_caddie through PhpMyAdmin

Offline

 

#14 2013-02-21 17:14:19

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

Okay. Thanks. There are no shortcuts :D.

Offline

 

#15 2013-03-09 01:24:48

quixote
Member
2008-05-10
95

Re: [resolved] admin page photo batch manager global mode not working

After my last post, everything busted loose. I managed to drop my camera in a parking lot, which it did not like!  Anyway, finally got around to the business of copying over all files, aaaand....

it worked! I can now use the Batch Manager again.

So, just as you thought, somewhere there was a corrupted file. I wish I could have figured out which one and why, but, hey, whatever works. :D

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact