Announcement

#1 2018-03-17 19:31:19

jcoville
Member
2014-05-16
6

Errors after update to Piwigo 2.9.3

Hello

Last night I decided to go through all my plug ins and update them all, then Repair and optimize database.

After that I upgraded to Piwigo 2.9.3

After the update was done I got this message:
Warning: Error while sending QUERY packet. PID=236577 in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 134


Warning:  [mysql error 2006] MySQL server has gone away

TRUNCATE TABLE piwi_user_cache_categories; in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 832


Warning:  [mysql error 2006] MySQL server has gone away

TRUNCATE TABLE piwi_user_cache; in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 832


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php:134) in /home/thecom41/public_html/pics/include/page_header.php on line 101


Warning:  [mysql error 2006] MySQL server has gone away

SELECT mail_address
  FROM piwi_users
  WHERE id = 1
; in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 832


Fatal error: Call to a member function fetch_row() on a non-object in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 218


Warning:  [mysql error 2006] MySQL server has gone away

REPLACE INTO piwi_sessions
  (id,data,expiration)
  VALUES('43C151923883ace45c3f227df3aeabb9fcd7','pwg_device|s:7:\"desktop\";pwg_mobile_theme|b:0;pwg_show_metadata|b:1;pwg_uid|i:1;pwg_multiview|a:8:{s:7:\"view_as\";s:1:\"1\";s:5:\"theme\";s:19:\"stripped_responsive\";s:4:\"lang\";s:5:\"en_US\";s:12:\"show_queries\";b:0;s:10:\"debug_l10n\";b:0;s:14:\"debug_template\";b:0;s:22:\"template_combine_files\";b:1;s:10:\"no_history\";b:0;}incompatible_plugins|a:1:{s:10:\"~~expire~~\";i:1521252784;}pwg_purge_template|i:1;pwg_referer_image_id|s:4:\"6959\";extensions_need_update|a:2:{s:6:\"themes\";a:4:{s:11:\"smartpocket\";s:5:\"2.8.3\";s:4:\"dark\";s:5:\"2.8.3\";s:7:\"elegant\";s:5:\"2.8.3\";s:6:\"Sylvia\";s:5:\"2.8.3\";}s:9:\"languages\";a:59:{s:5:\"af_ZA\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"es_AR\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"id_ID\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"pt_BR\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"br_FR\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"ca_ES\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"da_DK\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"de_DE\";s:5:\"2.8.3\";s:5:\"e in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 832


And now my front page (link below) looks good except for at the bottom you see:

warning:  [mysql error 1054] unknown column 'last_visit' in 'field list'

update piwi_user_infos
  set last_visit = now(),
      lastmodified = lastmodified
  where user_id = 1
in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 845

And when you go into an album you see up top:

Notice: Undefined index: index_edit_icon in /home/thecom41/public_html/pics/index.php on line 202

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thecom41/public_html/pics/index.php:202) in /home/thecom41/public_html/pics/include/page_header.php on line 101

and the same message at bottom.

Go into a sub album I see:

Notice: Undefined index: index_edit_icon in /home/thecom41/public_html/pics/index.php on line 202

Notice: Undefined index: index_caddie_icon in /home/thecom41/public_html/pics/index.php on line 210

Notice: Undefined index: index_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/index.php on line 325

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thecom41/public_html/pics/index.php:202) in /home/thecom41/public_html/pics/include/page_header.php on line 101

and the same message on bottom.

Go into a picture I see:

Notice: Undefined index: picture_representative_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 800

Notice: Undefined index: picture_edit_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 811

Notice: Undefined index: picture_caddie_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 821

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Notice: Undefined index: picture_sizes_icon in /home/thecom41/public_html/pics/picture.php on line 191

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thecom41/public_html/pics/picture.php:800) in /home/thecom41/public_html/pics/include/page_header.php on line 101


and that same error message beside the box.

I've got into my administration, I've purged some history (as suggested elsewhere) and tried to Repair and optimize database again, but that has not worked.

Also, in Admin the Tools, History section gives this error:

Warning:  [mysql error 1054] Unknown column 'history_id_to' in 'where clause'

SELECT
    *
  FROM piwi_history_summary
  WHERE history_id_to IS NOT NULL
  ORDER BY history_id_to DESC
  LIMIT 1
; in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 845


Fatal error: Call to a member function fetch_assoc() on a non-object in /home/thecom41/public_html/pics/include/dblayer/functions_mysqli.inc.php on line 911


Any ideas on how I can fix this?

Piwigo version: Piwigo 2.9.3
PHP: 5.5.38 (Show info) [2018-03-17 14:16:57]
MySQL: 5.5.5-10.2.11-MariaDB-log [2018-03-17 14:16:57]
Piwigo URL: http://www.thecomicbooks.com/pics/

Offline

 

#2 2018-03-18 03:29:12

executive
Member
2017-08-16
1099

Re: Errors after update to Piwigo 2.9.3

Did you try the steps in the very first topic of the Troubleshooting forum?
"READ ME: getting an error after the update?"

Offline

 

#3 2018-03-18 12:22:59

flop25
Piwigo Team
2006-07-06
7037

Re: Errors after update to Piwigo 2.9.3

Hello
as written "MySQL server has gone away" during the update... so know you got a partially updated gallery
The best way would be to use your backup and do it again your update while their is not much traffic or on a duplicate version of your gallery


To get a better help : Politeness like Hello-A link-Your past actions precisely described
Check my extensions : more than 30 available
who I am and what I do : http://fr.gravatar.com/flop25
My gallery : an illustration of how to integrate Piwigo in your website

Offline

 

#4 2018-03-18 18:08:04

jcoville
Member
2014-05-16
6

Re: Errors after update to Piwigo 2.9.3

Okay, I tried the manual upgrade explained in the doc's section and it worked.

I was a bit scared to do it that way due to the backup plug in not working at all, but thankfully I did not need it.

Thank you.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact