Announcement

#1 2021-11-30 19:52:57

Mark O'Shea
Member
2013-05-27
26

SmartAlbums thumbnail issue

Hello,

There appears to be a bug with the SmartAlbums plugin.

New smart albums are not displaying in the gallery thumbnail view but do appear in the album drop down list from the top menu bar.

The issue is that the SmartAlbums plugin no longer automatically creates a thumbnail for new albums.

I'm not completely sure when this started as it's been a while since I created a new smart album. I updated all my plugins and Piwigo today.

Here's how to replicate the issue:

1. Create a new album.
2. Enable the SmartAlbums functionality in the album.
3. Add a filter that assigns some photos to the album.
4. Check that the count shows some photos. Then save the album.
5. Try to find the album in the gallery thumbnail view.

The workaround is quite simple. Just click on the empty thumbnail in the album on the properties page and then click the "refresh thumbnail" option.

Cheers
Mark


Environment
--------------
Piwigo 12.1.0
Operating system: Linux
PHP: 7.3.31-1~deb10u1 (Show info) [2021-11-30 18:00:13]
MySQL: 5.5.5-10.3.31-MariaDB-0+deb10u1 [2021-11-30 18:00:13]
Graphics Library: ImageMagick 6.9.10-23
Cache size 12387.19 Mo   calculated 2 hours ago Refresh


Activated plugin list 14
(all fully updated today)
-------------------------
Additional Pages
Admin Tools
Advanced Menu Manager
AStat.2
Batch Downloader
Crypto Captcha
Extended Description
Grum Plugins Classes.3
Language Switch
Panoramas
prevnext
SmartAlbums
Statistics
Take A Tour of Your Piwigo

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact