Announcement

#1 2009-03-28 13:30:13

zorglub8433
Member
2007-02-18
8

Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

Hi all,

Here is my error Message after my upgrade

"
Piwigo encountered a non recoverable error

PWG_CHARSET and/or DB_CHARSET is not defined

#1    include_once /mnt/107/sdb/1/0/xxxxxxxphpwebgallery/index.php(26)


Fatal error: PWG_CHARSET and/or DB_CHARSET is not defined #1 include_once /mnt/107/sdb/1/0/xxxxxxx/phpwebgallery/index.php(26) in /mnt/107/sdb/1/0/xxxxxxx/phpwebgallery/include/functions_html.inc.php on line 690
"
I followed this procedure http://piwigo.org/doc/doku.php?id=en:he … er:upgrade but did not success...

Anybody has a solution? I can't reach anymore the website

Tx

Offline

 

#2 2009-03-28 14:00:01

VDigital
Former Piwigo Team
Paris (FR)
2005-05-04
17680

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

Did you launch upgrade.php ?

May we have a copy of your ./include/mysql.inc.php (but ******  your password)?


Piwigo.com: Start and run your own photo gallery. Signup and get 30 days to try for free, no commitment.
8-)

Offline

 

#3 2009-03-28 14:14:37

ddtddt
Piwigo Team
Quetigny - France
2007-07-27
6898

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

Verify that your mysql.inc.php file in for structure of the file later upgrade:

<?php
$cfgBase = 'Base Name';
$cfgUser = 'base user';
$cfgPassword = 'pasword';
$cfgHote = 'localhost / base Address';

$prefixeTable = 'piwigo_'; (or your Prefix)

define('PHPWG_INSTALLED', true);
define('PWG_CHARSET', 'utf-8');
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

?>


You love Piwigo so don't hesitate to participate, learn more on the "Contribute to Piwigo" page. If you don't have much time for contribution, you can also help the project with a donation.

Offline

 

#4 2009-03-28 15:05:12

zorglub8433
Member
2007-02-18
8

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

VDigital wrote:

Did you launch upgrade.php ?

May we have a copy of your ./include/mysql.inc.php (but ******  your password)?

Yes I did for sure. Nothing happened at first. Them i have added the requisted line and I got this error message.

Here is a copy of the file mysql.inc.php

"
<?php
$cfgBase = 'xxxxxxx';
$cfgUser = 'xxxxxxx';
$cfgPassword = '*******';
$cfgHote = 'sql.free.fr';

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';

define('PHPWG_INSTALLED', true);

?>
"

Should I have to add all the missing lines as yours?

Tx

Offline

 

#5 2009-03-28 15:54:43

zorglub8433
Member
2007-02-18
8

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

I have made the modifications as required but another error message has now appeared:

Warning:  [mysql error 1146] Table 'frederic_regel.piwigo_config' doesn't exist

SELECT param, value
FROM piwigo_config

; in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 919


Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 1144

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 1149



Warning:  [mysql error 1146] Table '****.piwigo_plugins' doesn't exist

SELECT * FROM piwigo_plugins
  WHERE state="active" in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 919


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions_plugins.inc.php on line 241



Warning:  [mysql error 1146] Table '****.piwigo_sessions' doesn't exist

SELECT data
  FROM piwigo_sessions
  WHERE id = '52F029397c6be07f5e8270e9f5d73a74863b'
; in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 919


Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php:918) in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/user.inc.php on line 29



Warning:  [mysql error 1146] Table '****.piwigo_users' doesn't exist

SELECT id AS id
     , username AS username
     , password AS password
     , mail_address AS email
  FROM piwigo_users
  WHERE id = '2'
; in /mnt/107/sdb/1/0/****/phpwebgallery/include/functions.inc.php on line 919

and so on...

What should I have to do?

Thanks

Offline

 

#6 2009-03-28 15:54:50

ddtddt
Piwigo Team
Quetigny - France
2007-07-27
6898

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

Yes

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';

define('PHPWG_INSTALLED', true);
define('PWG_CHARSET', 'utf-8');
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');


You love Piwigo so don't hesitate to participate, learn more on the "Contribute to Piwigo" page. If you don't have much time for contribution, you can also help the project with a donation.

Offline

 

#7 2009-03-28 18:18:10

zorglub8433
Member
2007-02-18
8

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

It seems we have posted at the same time...

So as I wrote above, I modified the file and an new error appeared (see above).

If somebody has a solution...

Should I have to reinstall from scratch?

Tx

Offline

 

#8 2009-03-28 19:10:49

VDigital
Former Piwigo Team
Paris (FR)
2005-05-04
17680

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

Never...

  [mysql error 1146] Table '****.piwigo_users' doesn't exist

xxxxxxx_users table must exist

Check your mysql.inc.php
Maybe you should have this:

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';

But apparently you have:

$prefixeTable = 'piwigo_';

=> You've run Install.php already.

Anyway we can solved this case as many others...



Try to correct your mysql.inc.php with:

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';


Piwigo.com: Start and run your own photo gallery. Signup and get 30 days to try for free, no commitment.
8-)

Offline

 

#9 2009-03-28 19:33:14

zorglub8433
Member
2007-02-18
8

Re: Unsucessful update from 1.7.3 to 2.0

VDigital wrote:

Never...

  [mysql error 1146] Table '****.piwigo_users' doesn't exist

xxxxxxx_users table must exist

Check your mysql.inc.php
Maybe you should have this:

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';

But apparently you have:

$prefixeTable = 'piwigo_';

=> You've run Install.php already.

Anyway we can solved this case as many others...


Nice! It works... Actually, I have a website in version 2.0 but with my previous design...

I think I have to correct some points perhaps in the administration menu?

Thanks for this
Try to correct your mysql.inc.php with:

$prefixeTable = 'phpwebgallery_';

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2020 · Contact