Announcement

#1 2012-05-09 12:21:38

Tadjio
Member
UK
2012-05-02
432

[resolved] Timestamp

One of the major features of using a Gallery such as Piwigo is my need to display photos from two or more cameras in the same album.
For example, I have a Canon which creates photos called IMG_1234 and an Olympus with photos called P101nnnn (1st January) to PC31xxxx (31st December).

What I am finding is that the Timestamp is being ignored in Piwigo, especially when sorting by Date Created.  This was especially obvious for my album covering last Christmas and the New Year :-(

Is it possible to sort a Gallery display by Date Photo Taken including Timestamp? The EXIF is available.


Tadjio

Offline

 

#2 2012-05-09 13:03:09

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13541

Re: [resolved] Timestamp

The hour:minute:second is not ignored. Can you give a link to the album where the problem occurs?

Offline

 

#3 2012-05-09 13:07:55

Tadjio
Member
UK
2012-05-02
432

Re: [resolved] Timestamp

I have just sent an email to support@piwigo.com about my trial site(s).
Can you find my site there?  There is only one bottom level album "Xmas" which illustrates the problem.


Tadjio

Offline

 

#4 2012-05-09 14:24:18

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13541

Re: [resolved] Timestamp

I don't know what happened on your photos but the h:m:s was missing on the first 15 photos. I have asked for a new metadata synchronization on these 15 photos and now h:m:s is correctly registered in the database (and sort by date should be good).

Did you manullay edit the date of creation?

Offline

 

#5 2012-05-09 14:34:35

Tadjio
Member
UK
2012-05-02
432

Re: [resolved] Timestamp

I don't know what happened on your photos but the h:m:s was missing on the first 15 photos. I have asked for a new metadata synchronization on these 15 photos and now h:m:s is correctly registered in the database (and sort by date should be good).

Did you manullay edit the date of creation?

Your reply rang a bell with me.  I used pLoader and it stopped with the message "upload cancelled" after 17 photos.  I restarted and the rest loaded ok.

Thanks for fixing that, it all looks fine now albeit that "Creation Date" sorts in reverse order (latest first) but I guess 2.4 will fix that!

PS How do I quote in this forum?  I can't get bold to work either in the Preview

Last edited by Tadjio (2012-05-09 14:35:40)


Tadjio

Offline

 

#6 2012-05-09 14:45:27

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13541

Re: [resolved] Timestamp

Tadjio wrote:

Thanks for fixing that, it all looks fine now albeit that "Creation Date" sorts in reverse order (latest first) but I guess 2.4 will fix that!

Piwigo 2.4 has more sorting options, including "Date created, old → new"

Tadjio wrote:

PS How do I quote in this forum?  I can't get bold to work either in the Preview

[quote=Tadjio]The quote[/quote]

bold works fine in preview for me :-/

Offline

 

#7 2012-05-09 14:51:32

Tadjio
Member
UK
2012-05-02
432

Re: [resolved] Timestamp

Pierrick wrote:

Tadjio wrote:

The quote

bold works fine in preview for me :-/

What about the forum email? - mine doesn't show any 'effects'...

Enough of this frippery - back to 2.4 and its XXL sort options!

Last edited by Tadjio (2012-05-09 14:52:12)


Tadjio

Offline

 

#8 2012-05-09 14:52:40

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13541

Re: [resolved] Timestamp

Tadjio wrote:

What about the forum email? - mine doesn't show any 'effects'...

You mean you don't receive email notification on new posts?

Offline

 

#9 2012-05-09 15:01:51

Tadjio
Member
UK
2012-05-02
432

Re: [resolved] Timestamp

plg wrote:

Tadjio wrote:

wrote:
What about the forum email? - mine doesn't show any 'effects'...

You mean you don't receive email notification on new posts?

Yes I do.  That's how I saw that none of the 'effects' such as quote and bold appear in the email :-(


Tadjio

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact