Announcement

#1 2017-07-31 19:09:22

bamiyan
Member
2015-05-20
9

HTTP error uploading photos using web form

Hello/Hi/Greetings,

In the admin page I've used the web form before in Windows 10 to upload photos to a new album but now the upload status reaches 100% and the yellow triangle shows HTTP error and the upload stalls. My images are small and I've tried with just a few photos at a time. I'm not familiar with FTP or other methods and haven't found any other applicable posts on the forum that might help me. Any assistance would be appreciated.

Piwigo version:
PHP version:
MySQL version:
Piwigo URL: http://

Offline

 

#2 2017-08-24 17:54:20

bamiyan
Member
2015-05-20
9

Re: HTTP error uploading photos using web form

Pardon my unfamiliarity with how the forums work. Here is the detailed information requested by Piwigo that I hope will help in resolving my problem.

Piwigo version:Piwigo 2.9.1
PHP version:PHP: 5.4.45
MySQL version:MySQL: 5.5.56-cll-lve
Piwigo URL: http://performancephotography.ca

Offline

 

#3 2017-08-24 19:05:12

executive
Member
2017-08-16
1099

Re: HTTP error uploading photos using web form

Does it give you the name or number of the error?

Offline

 

#4 2017-08-25 01:59:55

bamiyan
Member
2015-05-20
9

Re: HTTP error uploading photos using web form

When I go to add 1 photo to my new album and start the upload, it fails, and then I right click to inspect. At the bottom of the page where it reads Console, this is the message that it gives me: 

/piwigo/ws.php?method=pwg.images.upload&format=json Failed to load resource: the server responded with a status of 403 (Forbidden)
admin.php:1 Uncaught SyntaxError: Unexpected token < in JSON at position 0
    at JSON.parse (<anonymous>)
    at Function.m.parseJSON (jquery.min.js:5)
    at o.Uploader.Error (admin.php:482)
    at o.Uploader.<anonymous> (1ghz14h.js:113)
    at Array.<anonymous> (1ghz14h.js:98)
    at i (1ghz14h.js:98)
    at 1ghz14h.js:98
    at Array.<anonymous> (1ghz14h.js:98)
    at i (1ghz14h.js:98)
    at 1ghz14h.js:98
admin.php:500 Uncaught TypeError: Cannot read property 'id' of null
    at o.Uploader.UploadComplete (admin.php:500)
    at o.Uploader.<anonymous> (1ghz14h.js:113)
    at Array.<anonymous> (1ghz14h.js:98)
    at i (1ghz14h.js:98)
    at Object.r [as inSeries] (1ghz14h.js:98)
    at o.Uploader.dispatchEvent (1ghz14h.js:98)
    at o.Uploader.trigger (1ghz14h.js:98)
    at o.Uploader.g (1ghz14h.js:113)
    at 1ghz14h.js:113

Is this the information you are asking for, or do I need to look elsewhere?

Offline

 

#5 2017-08-25 02:14:21

russmcclay
Member
2017-08-24
28

Re: HTTP error uploading photos using web form

I had a similar problem uploading images and was getting the 403 error.  The problem was with Apache's mod security.  After trouble shooting the host whitelisted some mod security rules and then I could upload. Unfortunately I'm not sure what rules were whitelisted.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2023 · Contact