Announcement

#1 2020-04-08 22:25:36

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

images don't always load until refreshing the page

Hi,

I recently switched to a new server..I'm not exactly sure what's going on, perhaps I'm missing a server configuration of some sort...

for some of my albums, when you click on a thumbnail, the image will not load until you refresh the page, this album is a good example: https://gallery.andrewshemo.com/index.php?/category/263

any ideas?

Piwigo version: 2.10.2
PHP version: 7.3
Web server: nginx 1.17
MySQL version: mariadb 10.2
Piwigo URL: https://gallery.andrewshemo.com


thanks!

Offline

 

#2 2020-04-09 00:13:04

erAck
Only trying to help
2015-09-06
1587

Re: images don't always load until refreshing the page

Works for me ¯\_(ツ)_/¯
Try clearing your browser cache.


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

#3 2020-04-09 00:16:21

executive
Member
2017-08-16
1099

Re: images don't always load until refreshing the page

I reproduced the issue.
Try increasing php_value max_execution_time in php.ini
That might give the server more time to generate the preview before it times out.

Offline

 

#4 2020-04-09 00:26:16

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

it's already set to 300, do you think I should increase it higher?

Offline

 

#5 2020-04-09 00:51:25

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

I bumped it up to 360 and restarted nginx & php-fpm, verified the new time increase was there and it's still having the same issue.

Offline

 

#6 2020-04-09 01:25:33

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

@erAck,

is there any code I could add to one of the php files to see if it'd pinpoint any problems?

Offline

 

#7 2020-04-09 07:02:15

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

something I noticed is that it only seems to happen 1x per photo, if it does it initially....almost like it's a cache issue of some sort.

if I click on a photo that then doesn't load and hit refresh, it'll load.  if I go back to the previous album location and then try to open the photo that I just loaded, it'll load the first time.  I can then go back to that same photo the next day or a week from now and it'll load like normal...this is on different computers, in different browsers and without holding any local browser cache/cookies.

I'm pretty sure my piwigo folders are set up for chmod of 777..is there one for the cache I should look into or an admin setting I might need to change?

Last edited by andrewjs18 (2020-04-09 07:03:35)

Offline

 

#8 2020-04-19 23:34:11

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

sorry all, bumping this.

my gallery is only half usable at this point..

I went through my nginx.conf file and commented out all non-default configs to see if maybe a config settings was causing my issues...restarted nginx and nothing...still not always loading the photos on the first page load..

Offline

 

#9 2020-05-03 22:33:24

andrewjs18
Member
2014-10-10
50

Re: images don't always load until refreshing the page

interesting.  I was browsing around the forums earlier and came across this thread here: https://piwigo.org/forum/viewtopic.php?id=29381

so I tried stuffing this bit into my localfiles editor: $conf['graphics_library'] = 'ext_imagick';

and it seems to of fixed the issue I was having, the best I can see so far...

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2023 · Contact