Announcement

#1 2020-05-25 00:29:29

hgregg
Member
2020-05-25
11

"ASCII" shows up in comment

Hi,

New to piwigo, and really enjoy it so far. Lots of good information in the forums.

I've added the following to my local/config/config.inc.php

$conf['use_exif_mapping'] = array(
  'date_creation'        => 'DateTimeOriginal',
  'comment'              => 'UserComment',
  );

and this does bring over the EXIF UserComment and stores it in the database.

The odd part is that if my comment is "My Comment", what is entered into the database (and displayed below the photo) is "ASCIIMy Comment".

I've looked my photo using ExifToolGUI, and the UserComment field is "My Comment" without the extra word ASCII.

Photos without any UserComment show nothing - no entry in the database and no comment displayed under the photo - just as it should be (i.e. no extra word ASCII).

Any suggestions on what is happening, and how to change this so "ASCII" doesn't transfer into the comment?

Thanks,
Hugh.

Piwigo 2.10.2
Operating system: Linux
PHP: 7.3.11 (Show info) [2020-05-24 22:19:11]
MySQL: 5.5.5-10.2.31-MariaDB-log [2020-05-24 15:19:11]
Graphics Library: External ImageMagick 6.7.8-9

Offline

 

#2 2020-05-25 22:56:27

executive
Member
2017-08-16
1099

Re: "ASCII" shows up in comment

Is it possible to use IPTC comment instead? My software seems to use that anyway.

Offline

 

#3 2020-05-25 23:25:24

hgregg
Member
2020-05-25
11

Re: "ASCII" shows up in comment

Thanks for the suggestion, however I don't have IPTC data in my images.

from …/tools/metadata.php, I get the following:

  Informations are read from sample.jpg

  no IPTC information

  EXIF Fields in sample.jpg

  Array
  (
    [FileName] => sample.jpg
    [FileDateTime] => 1590441186
    [FileSize] => 6050844
    [FileType] => 2
    [MimeType] => image/jpeg
    [SectionsFound] => ANY_TAG, IFD0, THUMBNAIL, EXIF
    [COMPUTED] => Array
        (
            [html] => width="4032" height="3024"
            [Height] => 3024
            [Width] => 4032
            [IsColor] => 1
            [ByteOrderMotorola] => 1
            [ApertureFNumber] => f/1.8
            [UserComment] => My Comment
            [UserCommentEncoding] => ASCII
            [Thumbnail.FileType] => 2
            [Thumbnail.MimeType] => image/jpeg
        )

    [Make] => Apple
    [Model] => iPhone XR
  etc.

Offline

 

#4 2020-05-26 00:33:55

executive
Member
2017-08-16
1099

Re: "ASCII" shows up in comment

I recommend to submit a bug ticket here:
https://github.com/Piwigo/Piwigo/issues

Make sure to include all relavant information, including your graphics library (tools->maintenance), a sample image, screenshots, your localconfig etc.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact