Announcement

#1 2021-02-04 18:56:16

mvsblades
Member
2021-02-02
4

[resolved] Move To Album no longer working

Hello

I upgraded to 11.2, but now have a problem with moving photos to another album
I can still see all the albums and browse them as before.

In Photo batch or Album Manage Photos , when select  'move to album' the dropdown box to the right of it shows a downward pointing triangle but does not show any  albums  that I could select to select to move the selected phot to.

I have searched through the forum for any similar issues but cannot see any.

Best Regards

    Synology DSM6.2.3

    Piwigo 11.2.0 Check for upgrade
    Operating system: Linux
    PHP: 7.3.16 (Show info) [2021-02-04 17:13:43]
    MySQL: 5.5.5-10.3.21-MariaDB [2021-02-04 17:13:43]
    Graphics Library: ImageMagick 6.9.10-27

Offline

 

#2 2021-02-04 23:46:08

erAck
Only trying to help
2015-09-06
1414

Re: [resolved] Move To Album no longer working

Can't reproduce, the album list is populated here.
(though active selection light grey on pale cyan is a tad ... unfortunate..).


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

#3 2021-02-05 14:07:13

mvsblades
Member
2021-02-02
4

Re: [resolved] Move To Album no longer working

Thank you for looking,

a bit more investigation and I get this error
Warning: [mysql error 1064] You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ')

    AND (storage_category_id IS NULL OR storage_category_id != category_id)' at line 6

DELETE piwigo_image_category.*
  FROM piwigo_image_category
    JOIN piwigo_images ON image_id=id
  WHERE id IN (77)

    AND category_id NOT IN ()

Using PHPMyAdmin if I look in:
piwigo)image_category I can see populated Image_id and Catergory_id

However looking in piwigo_images the column storage_category_id is NULL for all images

Do you thyink this is the problem? That the database has been corrupted with NULL in all storage_category_id ?
Many Thanks

Offline

 

#4 2021-02-05 15:46:30

erAck
Only trying to help
2015-09-06
1414

Re: [resolved] Move To Album no longer working

piwigo_images.storage_category_id is populated only for physical albums, so if you have only virtual albums that's ok.

The error is where the mysql error message ends its output, so on
AND category_id NOT IN ()
where the value set is empty.
Which is in admin/include/functions.php on line 2032 in function move_images_to_categories()

    AND category_id NOT IN ('.implode(',', $categories).')

and would suggest that $categories as passed to move_images_to_categories() is empty but there's also a check

  if (is_array($categories) and count($categories) > 0)

so that's somewhat odd.

Maybe @plg knows.


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

#5 2021-02-06 17:16:03

mvsblades
Member
2021-02-02
4

Re: [resolved] Move To Album no longer working

I have bitten the bullet and clean installed with a new database.
Definate point to remember in future is to backup database and snapshot piwigo before performing upgrades (exactly as you guys recommend!)
Thanks again for the help!

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact