Announcement

#1 2024-02-19 22:39:24

troffasky
Member
2015-06-13
15

Delay between uploading photos and appearing in Gallery

Hello/Hi/Greetings,

This issue started at some point in past 18months or so. I upload images with Shotwell, I see them in Batch Manager > Last Import. But they don't appear on the "public" side of the site for about 5-6 minutes. It's not a big issue, but just slows down my workflow. I like to be able to see for certain that a picture was uploaded to the intended location, before deleting from Shotwell.

Piwigo 14.2 [but it started in some older version]
PHP 8.2

Offline

 

#2 2024-02-19 22:59:12

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13809

Re: Delay between uploading photos and appearing in Gallery

That’s because of the “new” lounge system introduced in version 12 see https://piwigo.org/release-12.0.0#technical_features

Go to https://your/piwigo/tools/ws.htm and invoke methode pwg.images.emptyLounge

Without this call, it would take 5 minutes to wait if ntohing else happens.

Offline

 

#3 2024-02-20 10:39:14

troffasky
Member
2015-06-13
15

Re: Delay between uploading photos and appearing in Gallery

Thanks, that makes sense.

Offline

 

#4 2024-03-05 17:53:32

erAck
Only trying to help
2015-09-06
2091

Re: Delay between uploading photos and appearing in Gallery

@plg: the default config in its debug/performance section has

Code:

// number of photos beyond which individual photos are added in the
// lounge, a temporary zone where photos wait before being "launched".
// 50k photos by default.
$conf['lounge_activate_threshold'] = 1;

Obviously the value 1 is not 50000 ... is that a remainder of testing circles, forced onto installations to verify it works, oversight, or...?


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2024 · Contact