Announcement

#1 2024-03-05 16:40:08

Crythes
Member
2020-01-23
112

Incredibly slow performance

Hello/Hi/Greetings,

I am running a local gallery on XAMPP with >20K photos and >23K albums and just navigating between album pages can sometimes be incredibly slow. What exactly can I do to troubleshoot the issue?

Piwigo URL: http://

Last edited by Crythes (2024-03-05 16:41:11)

Offline

 

#2 2024-03-05 17:00:07

Crythes
Member
2020-01-23
112

Re: Incredibly slow performance

The thing that I don't understand is that it would take a relatively long time to load the categories page (~10 seconds) and then each subsequent page would take roughly just as long, but then after these have been loaded I can go back and forth between them very quickly. However, after a while it takes a long time again to load all of those pages again.

When page a finishes loading it appears that some of the album thumbnails are being created. But it seems to happen each time I need to wait for a long load - why would they be need to be regenerated every time? is it because each album contains hundreds of albums and because the thumbnails have not been yet generated for all the images, everytime I reload a page Piwigo assigns a new random thumbnail to that album and if that random thumbnail has not be generated it takes a while to create them - is that a possible explanation? Can I DISABLE the random assignment of album thumbnails by Piwigo and instead tell it to use whichever it was the first thumbnail it chose?

Last edited by Crythes (2024-03-05 17:08:38)

Offline

 

#3 2024-03-05 17:27:07

erAck
Only trying to help
2015-09-06
2091

Re: Incredibly slow performance

Sounds a bit like you have some plugin extension or theme enabled that uses a carousel that generates preview thumbnails for the current album, which can take quite some time in a large album. Single random album thumbnails shouldn't take long, but you can assign a picture as album thumbnail.


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

#4 2024-03-05 20:35:37

Crythes
Member
2020-01-23
112

Re: Incredibly slow performance

Hm, thanks, maybe it's not a big issue then as long as all the thumbnails get generated at some point. I am using a heavily modified Clear theme, but I haven't touched any of the it's underlying workings, just cosmetic changes. I am not using any thumbnail plugins or anything that should modify how albums are being displayed to my knowledge, so maybe it's the theme.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2024 · Contact