Announcement

#1 2017-08-18 20:43:08

bigant
Member
Switzerland
2014-11-10
8

Upload from Shotwell no longer working?

Hello Piwigo users and developers

Is there anybody using Shotwell for uploading pictures to Piwigo? Since a few weeks (months?) it's no longer working on my Fedora workstation. I'm getting a timeout when the pictures are prepared to upload. I can create new albums though but it stucks after clicking on the button "Publish". In the error log there are the following entries:

[18-Aug-2017 18:21:54 UTC] PHP Warning:  md5_file(): Filename cannot be empty in /home/spirgi/public_html/roman/album/admin/include/functions_upload.inc.php on line 175
[18-Aug-2017 18:21:54 UTC] PHP Warning:  getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/spirgi/public_html/roman/album/admin/include/functions_upload.inc.php on line 226
[18-Aug-2017 18:22:03 UTC] PHP Warning:  md5_file(): Filename cannot be empty in /home/spirgi/public_html/roman/album/admin/include/functions_upload.inc.php on line 175
...
...

Piwigo version: 2.9.1
PHP version: 7.0.22
MySQL version: 5.6.35
Piwigo URL: https://www.spirgi.com/roman/album (closed gallery)
Linux Distro: Fedora 26

What could be the problem there?

Cheers
Roman

Offline

 

#2 2021-01-20 04:46:56

esbeeb
Member
2021-01-20
9

Re: Upload from Shotwell no longer working?

Hello:

I use Shotwell 0.30.10 – “Celle”, which comes with Ubuntu 20.04 (newest version possible of Shotwell is currently 0.31.3).  I too would like to use the Piwigo integrated Plugin in Shotwell.  I tried to upload a photo into a fresh album in Piwigo 11.0.0.  The Piwigo plugin in Shotwell allows me to Log in, specify the album to upload to, adjust other setting, then click the "Publish" button.  The upload in the Shotwell plugin then shows an uploading progress bar for a bit (saying "Uploading 1 of 1"), but then returns back to the initial "Publish Photos" dialog, with an error saying "Shotwell cannot contact your Piwigo photo library.  Please verify the URL you entered" (which was then filled in as: https://photos.ebt.support:5555/ws.php)

The photo I tried to upload was 2.2MB.

In my nginx's error.log:
2021/01/19 20:49:03 [error] 689325#689325: *107 client intended to send too large body: 2214830 bytes, client: 111.22.33.44, server: photos.ebt.support, request: "POST /ws.php HTTP/1.1", host: "photos.ebt.support:5555"

In my /etc/php/7.4/fpm/php.ini, the variable "post_max_size = 8M" is unchanged from the default setting.  The allowed 8M is plenty larger than 2.2MB!  Hence I see no obvious reason for the error message.

    Piwigo 11.0.0
    Operating system: Linux
    PHP: 7.4.3 (Show info) [2021-01-19 20:46:10]
    MySQL: 5.5.5-10.3.25-MariaDB-0ubuntu0.20.04.1 [2021-01-19 20:46:10]
    Graphics Library: GD 2.2.5

https://photos.ebt.support:5555/

Last edited by esbeeb (2021-01-20 05:16:07)

Offline

 

#3 2021-01-20 14:27:03

erAck
Only trying to help
2015-09-06
1026

Re: Upload from Shotwell no longer working?

post_max_size is the *overall* maximum size in a POST request, check your upload_max_filesize value.


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

#4 2021-01-20 15:10:44

esbeeb
Member
2021-01-20
9

Re: Upload from Shotwell no longer working?

Thanks, I jacked up the "upload_max_filesize", as well as set the other couple of php.ini variables also mentioned, after reading this article:

https://www.atlantic.net/vps-hosting/ho … ntu-20-04/

Offline

 

#5 2021-01-20 16:20:16

esbeeb
Member
2021-01-20
9

Re: Upload from Shotwell no longer working?

I rebooted the server for good measure.  I can successfully upload a file from Shotwell, if the photo is under 2MB.  But I still can't upload a photo, if it is over 2MB (same error message as above).  It seems my "upload_max_filesize = 100M" setting in php.ini is being ignored!!  Or perhaps there is yet another setting to relax, in addition to this one.

To summarize, my:
post_max_size = 100M
...and:
upload_max_filesize = 100M
...in php.ini is still insufficient to upload a photo of 2.2M through Shotwell only.  A far larger than 2MB photo upload through the web admin interface will work, however.

Offline

 

#6 2021-03-11 07:08:28

lobot
Member
2021-03-11
1

Re: Upload from Shotwell no longer working?

I'm having this same problem. Large uploads from Shotwell worked on version 2.10 but not 11.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2021 · Contact