Announcement

#1 2021-11-04 17:01:35

Gordon
Member
2021-11-04
4

403 when saving configuration

Hello

First time user here. I have just installed and updated to version 12, when I go to configure the gallery saving the configuration page gives a 403 error.  Is there a file that requires elevated permissions for this to work?
Regards
Gordon

Piwigo 12.0.0 Check for upgrade
Operating system: Linux
PHP: 7.4.25 (Show info) [2021-11-04 15:58:43]
MySQL: 10.3.25-MariaDB [2021-11-04 15:58:43]
Graphics Library: External ImageMagick 6.9.10-68
Cache size N/A   never calculated Refresh

Piwigo URL: http://

Offline

 

#2 2021-11-04 19:22:44

henker
Member
Warsaw
2014-09-01
21

Re: 403 when saving configuration

ModSecurity by any chance ? Try disabling rule id 941130.

Offline

 

#3 2021-11-04 20:00:22

Gordon
Member
2021-11-04
4

Re: 403 when saving configuration

ISP says it is not linked to mod_security. It is only occurring on the General first tab on the configuration page all the other tabs on the page save correctly.
No errors in the server logs.

Offline

 

#4 2021-11-05 16:27:14

Gordon
Member
2021-11-04
4

Re: 403 when saving configuration

Okay this is definitely server configuration related. Installed on to a localhost and it works fine but re-installed on the server and the same issue is there - 403 on the configuration - general tab when saving. Just got to figure out what setting!

Offline

 

#5 2021-11-05 19:35:42

Gordon
Member
2021-11-04
4

Re: 403 when saving configuration

Resolved!  Great kudos to @henker. The hoster investigated further and found that it was indeed that modsecurity rule which caused the issue. It was whitelisted and the site works as expected.
Thanks once more.

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2022 · Contact