Announcement

#1 2024-03-06 04:01:19

dfowlkes
Member
2022-05-10
4

Piwigo stopped working after recent MariaDB update

Hi,
My site stopped working and had a vague mysql error message.  Rather that go over what did not work, I will explain how I solved the problem just in case someone else has a problem with MariaDB.  I purged MariaDB and did a fresh install, but that was not sufficient. 

The solution was given here:  https://stackoverflow.com/questions/780 … please-rep

Just remove the line "character-set-collations = utf8mb4=uca1400_ai_ci" from /etc/mysql/mariadb.conf.d/50-server.cnf 

I simple used nano and added an # at the start of that line.

My Piwigo site returned to normal after I restarted MariaDB.

I'll now proceed to upgrade to Piwigo 14.3.0

Dana



Piwigo 14.2.0 Check for upgrade
Installed on 4 February 2021, 3 years 1 month 1 day ago
Operating system: Linux
PHP: 8.1.27 (Show info) [2024-03-06 10:58:38]
MySQL: 11.3.2-MariaDB-1:11.3.2+maria~ubu2204 [2024-03-06 10:58:38]
Graphics Library: GD 2.3.3
Cache size 2561.35 Mo
Piwigo URL: https://photo.sucofa.com

Offline

 

#2 2024-03-18 22:01:35

erAck
Only trying to help
2015-09-06
2091

Re: Piwigo stopped working after recent MariaDB update

Just so that others can find this: the message probably was

"Server sent charset (0) unknown to the client. Please, report to the developers"

and this may happen with the MariaDB 11.3.2 default installation.


Running Piwigo at https://erack.net/gallery/

Offline

 

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2024 · Contact