Announcement

  •  » Beta testing
  •  » Lightroom plug-in beta testing - invitation

#271 2011-10-10 21:22:18

Orisha99
Guest

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Hello,

thank you for your quick answer. This parameter is great. Would it be possible to include the option on http://delphes.net/photos/admin.php?page=configuration

I think many users would use this option. Do you think I'm right?

 

#272 2011-10-10 21:31:10

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13123

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Orisha99 wrote:

I think many users would use this option. Do you think I'm right?

I think it's a good idea. I've planned to add a "default privacy level for photos" and they could be both on the same "permissions" tab on the configuration screen. Can you please create a feature request in the bugtracker?


Latest blog post (November 28th 2017) Server failures in october and november 2017

Offline

 

#273 2011-10-24 05:48:58

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Piwigo plug-in version 1.5.3 is available: http://alloyphoto.com/plugins/piwigo/

This update fixes the issue with pairing photos in online albums containing more than 500 photos.

Offline

 

#274 2011-10-24 11:26:32

Gotcha
Piwigo Team
Pourrières (83) [FR]
2007-03-14
604

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

You are a seer Vladimir!
This morning I was going to send an email to report a problem between my gallery (updated) and my images in Lightroom after the purge cache Lightroom.
The plugin Piwigo_Export told me lots of pictures to republish once the cache of the image was reconstructed.

The problem seems solved with v1.5.3
Thank you.

Offline

 

#275 2011-10-24 11:37:21

Gotcha
Piwigo Team
Pourrières (83) [FR]
2007-03-14
604

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Gotcha wrote:

The problem seems solved with v1.5.3

Finally it does not solve my problem.
So I purged the cache of Lightroom and since the plugin Piwigo_Export my intention to republish most of my photos as and when the cache is rebuilt...

Offline

 

#276 2011-12-04 21:32:03

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Today I discovered a pretty interesting issue. It appears Piwigo API may fail to process requests when the always_populate_raw_post_data option is turned on in PHP configuraiton

Make sure the always_populate_raw_post_data option is tuned off in your php.ini file, otherwise Piwigo API won't work and the plugin would be unable to communicate with your server.

Code:

php.ini:
always_populate_raw_post_data Off

Alternatively, you can solve this with a .htaccess file placed in Piwigo root folder:

Code:

.htaccess:
php_flag always_populate_raw_post_data Off

Offline

 

#277 2011-12-05 10:20:02

plg
Piwigo Team
Nantes, France, Europe
2002-04-05
13123

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation


Latest blog post (November 28th 2017) Server failures in october and november 2017

Offline

 

#278 2012-01-06 22:29:16

alexpreyer
Member
Hammelburg (Ger)
2009-11-27
179

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Sorry for this silly question, but I want to test this plugin and tried to install the "addsimple" plugin. But in the list in my piwigo I cannot find it. And after looking nearly an hour here in the forum and at Google I found no way how to install a plugin manually. Please, give me a little hint.

Offline

 

#279 2012-01-06 22:47:18

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Alex, you no longer need to install the AddSimple plug-in separately. It is included in Piwigo distribution  since version 2.2

Offline

 

#280 2012-01-06 22:49:33

alexpreyer
Member
Hammelburg (Ger)
2009-11-27
179

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Hmm, then I don't know why I got an error message "Error connecting the server" in the Plugin settings in Lightroom when I press "Log in". I thougt this is caused by the missing plugin.

Offline

 

#281 2012-01-06 22:56:27

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

This error means something else. Perhaps your firewall is blocking Lightroom.
Please submit your debug log from the plug-in (see http://alloyphoto.com/plugins/support-a … eshooting/ for details), I might be able to pinpoint your issue.

Offline

 

#282 2012-01-06 23:02:35

alexpreyer
Member
Hammelburg (Ger)
2009-11-27
179

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Oh shit, it can be so easy. I never used upload functionality from Lightroom, so that I not knew that my firewall had a blocking rule. Aber deleting the rule, your plugin can connect.
Great, thanks. Now I'll play a little around with it to see if it is what I expect.

Offline

 

#283 2012-02-19 16:28:44

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Version 1.5.4 has been released today.
In this update:

* Added an option to turn off synchronization of photo comments and ratings which allows improving performance when you are not using comments.
* Now server responses are being sanitized to prevent response parsing errors in situations when the E_NOTICE option is enabled in the PHP configuration.
* Fixed the "image_id not found" error when a previously published photo is removed on Piwigo side.

Offline

 

#284 2012-02-20 11:41:28

Gotcha
Piwigo Team
Pourrières (83) [FR]
2007-03-14
604

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Hi alloyphoto,

Thanks for this update.
Will it be possible to have an option to synchronize only the filename?

Example: In Lightroom I change the name of multiple image files. I would like to see appear Piwigo the new name without having to return the entire picture (very long and pointless). Just the filename ...

Thank you very much :-)

Offline

 

#285 2012-02-22 00:22:42

alloyphoto
Member
alloyphoto.com
2010-11-09
157

Re: Lightroom plug-in beta testing - invitation

Version 1.5.5 Released

This update improves the diagnostic of upload failures caused by permission and configuration related issues on the server. For some reason, I am seeing a sudden spike of this type of issues, all resulting in a mysterious error message "attempt to index field 'result' (a nil value)". The main problem in such situations is the format of server response. Under normal circuimstances, the Piwigo API returns XML responses. However, when PHP misbehaves, or when configuration issues case PHP warning and error messages, the server returns a chunk of HTML code, sometimes of a substential size. In this update I am adding a newly found solution to visualize HTML. I am hoping the new addition would facilitate troubleshooting of such issues.

Offline

 
  •  » Beta testing
  •  » Lightroom plug-in beta testing - invitation

Board footer

Powered by FluxBB

github twitter facebook google+ newsletter Donate Piwigo.org © 2002-2018 · Contact